Το Model2Bio μας μαθαίνει να σκεφτόμαστε «κυκλικά»

Το Model2Bio μας μαθαίνει να σκεφτόμαστε «κυκλικά»

 

Γνωρίζατε ότι εκατομμύρια τόνοι υπολειμμάτων τροφίμων καταλήγουν σε χωματερές ή αποτεφρώνονται;

Μια προσέγγιση κυκλικής οικονομίας μπορεί να συμβάλει στη μετατροπή του 30% των υπολειπόμενων ροών σε πόρους για bio-βιομηχανίες και στην επίτευξη κερδών από αυτές.

 

Η φύση λειτουργεί κυκλικά,το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο αγροδιατροφικός τομέας …

Για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, οι αγροτικές επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόσουν την κυκλική προσέγγιση της φύσης. Γιατί στη φύση, τα πάντα επαναχρησιμοποιούνται, τίποτα δεν πάει χαμένο. Ένα νέο εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων θα βοηθήσει τις αγροτικές επιχειρήσεις να προβλέψουν ιδανικούς τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση των υποπροϊόντων ως πρώτες ύλες. καθιστώντας τα πιο βιώσιμα και οικονομικά.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.model2bio.eu/nature-works-in-circles-the-agri-food-sector-should-too/

Σκεφτείτε «κυκλικά»: Ο αντίκτυπος της καινοτομίας στη βιωσιμότητα και την ασφάλεια των τροφίμων

Το σημερινό μας σύστημα διατροφής βλάπτει τον πλανήτη. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις πιέζουν για ένα κυκλικό σύστημα διατροφής. Αυτό το άρθρο περιγράφει τι είναι ένα κυκλικό σύστημα τροφίμων και γιατί είναι σημαντικό. Δίνει επίσης παραδείγματα αγροτικών επιχειρήσεων που έχουν ήδη προσαρμόσει με επιτυχία αυτήν την προσέγγιση και εργαλεία υποστήριξης για εταιρείες που πρέπει ακόμη να κάνουν την αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.model2bio.eu/thinking-circular-the-impact-of-innovation-on-sustainability-and-food-safety/

 

 

Τρόφιμα και κυκλική οικονομία

Τι είναι η κυκλική οικονομία, γιατί είναι σημαντική και τι σημαίνει για τον αγροδιατροφικό τομέα; Αυτό το άρθρο πολυμέσων από το Ίδρυμα Ellen MacArthur τα εξηγεί όλα και παρέχει πρόσθετα infographics, βίντεο και άρθρα για να μπορέσετε να εμβαθύνετε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://archive.ellenmacarthurfoundation.org/explore/food-cities-the-circular-economy