Το NOMAD στην Ημερίδα :«Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας…»

Το NOMAD στην Ημερίδα :«Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας…»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε Ημερίδα για την Παρουσίαση Καινοτόμων Προϊόντων με θέμα: «Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας…», την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στην Κοζάνη.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κος Γεώργιος Κασαπίδης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Αθανάσιος Κυριατζής. Τον ρόλο του συντονιστή είχε αναλάβει ο Καθηγητής και Πρόεδρος Π.Σ.Ε.Κ. Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης.

Οι κύριες εισηγήσεις  ξεκίνησαν με τον κο Νάσο Σοφό  για τα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία μέσω της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» και στην συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε από τον κο Στέργιο Κιάνα, Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στα κίνητρα και τις ευκαιρίες, που αυτός φέρνει μαζί του. Έπειτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Μετάβασης, κος Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρθηκε στην «Υφιστάμενη κατάσταση του προγράμματος ΔΑΜ».

Μια πολύ στοχευμένη ημερίδα στην επιχειρηματικότητα και στις ευκαιρίες που προσφέρει στον τόπο μας, ειδικά μέσω της καινοτομίας. Ο όρος «καινοτομία» μεταφέρει μαζί του το μήνυμα της ανάπτυξης, την εφαρμογή ιδεών και νέων τεχνολογιών για τα αγαθά που παράγονται και στον τρόπο που αυτά προσφέρονται στον καταναλωτή, όπως φυσικά και στην περίπτωση της παροχής υπηρεσιών των επαγγελματιών.

Η καινοτομία αποτελεί έναν βασικό προσδιοριστικό παράγοντα της οικονομικής προόδου που ωφελεί τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την οικονομία συνολικά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι επιχειρηματίες ανέβηκαν στο βήμα, για να μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες, το όραμα που έχουν και τις δυσκολίες που ξεπέρασαν. Ομιλητές από πολλούς διαφορετικούς κλάδους, κτηνοτροφίας, τυροκομίας, μελισσοκομίας, ενέργειας, αρωματικών φυτών, αγροδιατροφής, κ.ά., μας άνοιξαν τους ορίζοντες.

Η εταιρεία “MATESION” παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Έργο NOMAD, που αφορά την δημιουργία κινητής μονάδας παραγωγής βιο-λιπασμάτων από μονάδες βιοαερίων. Στο συγκεκριμένο έργο το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας είναι κύριος εταίρος.

Μια αξιέπαινη κίνηση που προώθησε την έμπνευση στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και μια γραμμή που ευελπιστούμε να ακολουθήσει την ανιούσα πορεία στην περιοχή μας για πολλούς ακόμα επιχειρηματίες, όχι μόνο στον τομέα της αγροδιατροφής, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο. Σε ακόμα περισσότερες καινοτόμες ιδέες, λοιπόν!