In2UCO: Εσείς ανακυκλώνετε τα τηγανέλαια σας;

In2UCO: Εσείς ανακυκλώνετε τα τηγανέλαια σας;

🟢 Το έργο In2UCO, που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, και αφορά την καινοτόμο συλλογή τηγανελαίων, ολοκληρώθηκε!
♻ Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το δίκτυο συλλογής και αξιοποίησης τηγανελαίων σε συνεργασία με τη Διάδυμα – Diadyma.
👉 Στο έργο In2UCO, επικεφαλής εταίρος ήταν το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμος Κοζάνης και τη Διάδυμα – Diadyma.
👉  Το έργο IN2UCO υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2019», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Η κύρια επιδίωξη του IΝ2UCO είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και καινοτόμου πιλοτικού συστήματος χωριστής συλλογής και διαχείρισης των τηγανελαίων – οικιακών αποβλήτων χρησιμοποιημένων βρώσιμων ελαίων και λιπών (Used Cooking Oils – UCOs) για την πόλη της Κοζάνης, με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική και περιβαλλοντικά φιλική αξιοποίησή τους. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται στην ευαισθητοποίηση και εμπλοκή των πολιτών και ειδικότερα των μαθητών της Κοζάνης στο προτεινόμενο πιλοτικό σύστημα.
🙏 Θερμά ευχαριστήρια στον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Στάθη Σταθόπουλο, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και πίστεψε το έργο αυτό όσο εμείς.