Το Ευρωπαϊκό Έργο i-STENTORE, θα μελετήσει τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και μόλις ξεκίνησε!

Το Ευρωπαϊκό Έργο i-STENTORE, θα μελετήσει τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και μόλις ξεκίνησε!

Βρεθήκαμε στην Αθήνα για την έναρξη του νέου μας έργου Horizon Europe i-STENTORE, μαζί με την κοινοπραξία 27 φορέων από όλη την Ευρώπη, και φυσικά τους Έλληνες εταίρους μας, European Dynamics (leader), CERTH/CPERI, ΕΜΠ και Horizon S.A.

Το Ευρωπαϊκό Έργο i-STENTORE θα εξετάσει την ενσωμάτωση ποικίλων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας (μεταξύ άλλων υδρογόνου και μπαταριών) και των συνδυασμών τους. Θα παρουσιαστούν καινοτόμα συστήματα αποθήκευσης και θα βελτιστοποιηθεί η συνεργασία τους με τα ενσωματωμένα στοιχεία, θέτοντας ως τελικούς στόχους την αξιοπιστία, την ποιότητα ισχύος, τη οικονομικά αποδοτική λειτουργία και τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των στοιχείων.

Το i-STENTORE θα εισαγάγει ένα πλαίσιο ομπρέλα με στόχο να παρουσιάσει αυτόνομες και υβριδικές λύσεις αποθήκευσης, υπογραμμίζοντας την πολλαπλή χρήση της αποθήκευσης, όχι μόνο ως ενεργειακό buffer, αλλά και ως ενεργό στοιχείο δικτύου ικανό να παρέχει υπηρεσίες και να συμβάλλει στην ανθεκτικότητα του δικτύου, τη σταθερότητα και την αποτελεσματική του λειτουργία.

Το προτεινόμενο πλαίσιο θα εξετάσει τη δυνατότητα εφαρμογής ευέλικτων λύσεων αποθήκευσης σε διάφορες εφαρμογές που καλύπτουν τους τομείς της κινητικότητας, της γεωργίας, της βιομηχανίας, των νοικοκυριών, της θέρμανσης και άλλους τομείς και σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια, δημιουργώντας σενάρια για την επιλογή των βέλτιστων λύσεων αποθήκευσης που θα εξυπηρετήσουν κάθε μεμονωμένη εφαρμογή με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, προωθώντας ειδικά υβριδικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (HESS).