BENEFIT: Πραγματοποιήθηκε το Focus Group Meeting στην Κοζάνη.

BENEFIT: Πραγματοποιήθηκε το Focus Group Meeting στην Κοζάνη.

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η συνάντηση «Ομάδας Στόχου» (Focus Group Meeting) που διοργάνωσε το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia – CLUBE, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «BENEFIT» που αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές μας για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και την παρουσίαση της πρακτικής εφαρμογής του έργου, που μας οδήγησε σε μια εποικοδομητική συζήτηση. Ιδιαίτερα η κα Κωνσταντία Δημητρακούδη, Τεχνική Συντονίστρια Έργου από το Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσίασε το έργο BENEFIT και την πιλοτική εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης που έγινε στο κτίριο του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη. Καθώς επίσης, και η κα Alice Κοροβέση, Διευθύνουσα Σύμβουλος της INZEB, που παρουσίασε έξυπνα εργαλεία για τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια. Σημαντική ήταν και η αναφορά στη συζήτηση για την χαρτογράφηση κτιρίων δημόσιας χρήσης και το στόχο της Κοζάνης να γίνει Κλιματικά Ουδέτερη και Έξυπνη πόλη μέχρι το 2030.


Το έργο BENEFIT συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των συμμετεχουσών χωρών στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA- CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020.