Kick off Meeting του νέου Ι3 Ευρωπαϊκού Έργου Hy2Market, στις Βρυξέλλες.

Kick off Meeting του νέου Ι3 Ευρωπαϊκού Έργου Hy2Market, στις Βρυξέλλες.

Στις 22.03.2023 το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) παρευρέθηκε στο physical kick off meeting του νέου Ι3 Ευρωπαϊκού Έργου Hy2Market στις Βρυξέλλες, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Συνολικά στο τριετές έργο Hy2Market, 9 ευρωπαϊκές περιφέρειες, 38 εταίροι, με προϋπολογισμό 14 εκατομμυρίων ευρώ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό τη διεξαγωγή μελετών και επενδύσεων για την επίτευξη μιας ισχυρής, καινοτόμου αλυσίδας αξίας υδρογόνου και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας πράσινου υδρογόνου.

Κατά τη διάρκεια του kick off πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου και των στόχων του, καθώς και των περιοχών που συμμετέχουν στο Hy2Market και του οικοσυστήματος υδρογόνου σε καθεμιά από αυτές. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της παραγωγής, μεταφοράς, χρήσης του πράσινου υδρογόνου και της εφαρμογής του στη βιομηχανία. Ένας ακόμη στόχος του έργου αποτελεί η ευρεία ενσωμάτωση των τεχνολογιών υδρογόνου με τα πρότυπα, τη νομοθεσία και τις κοινές πρακτικές, έτσι ώστε το υδρογόνο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του Fitfor55 και την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Στο πλαίσιο του έργου, το CluBE θα αξιολογήσει πτυχές σχετικές με την ανάγκη για συμπίεση υδρογόνου και τις σχετικές λύσεις, την μεταβλητή και μερική χρήση του υδρογόνου σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, θα αξιολογήσει τα εμπόδια, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς και την απαιτούμενη ποιότητα του υδρογόνου για διαφορετικές εφαρμογές.

Το CluBE εκπροσώπησε ο Διαχειριστής του, Νικόλαος Ντάβος, και η υπεύθυνη έργου, Αθανασία Ιωαννίδου.