Κοζάνη 2030: Εργαστήριο με θέμα«Κλιματική Ουδετερότητα-Κινητικότητα και μεταφορές. Ενημέρωση και Συνσχεδιασμός.»

Κοζάνη 2030: Εργαστήριο με θέμα«Κλιματική Ουδετερότητα-Κινητικότητα και μεταφορές. Ενημέρωση και Συνσχεδιασμός.»

Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμος Κοζάνης διοργάνωσε σήμερα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, εργαστήριο με θέμα «Κλιματική Ουδετερότητα-Κινητικότητα και μεταφορές. Ενημέρωση και Συνσχεδιασμός.»
Το κεντρικό θέμα ήταν ο δρόμος που διανύει η Κοζάνη προς την Κλιματική Ουδετερότητα, με στόχο να γίνει Κλιματικά Ουδέτερη και Έξυπνη πόλη μέχρι το 2030. Kozani 2030Μετά την παρουσίαση του Κλιματικού Συμβολαίου (Climate City Contract-CCC)της Κοζάνης, η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην κινητικότητα και στις μεταφορές, έναν τομέα άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ενεργειακά ουδέτερες πόλεις.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας ο Διευθυντής του CluBE, Δρ Γιάννης Φάλλας, ο Project Manager του CluBE κ. Βασίλειος Μπαλαχτσής, ο καθηγητής του ΠΔΜ, Δρ. Αντώνιος Τουρλιδάκης, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Νικόλαος Μαργαρίτης και η εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. σε θέματα Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων, κα Μαρία Βασιλάκου.
Μεγάλη τιμή αποτέλεσε και το γεγονός ότι παρευρέθηκαν εκπρόσωποι αρκετών τοπικών φορέων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.