Ενημέρωση της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΜΕ-ΠΔΜ) σχετικά με την κλιματική ουδετερότητα και το έργο «Κοζάνη 2030»

Ενημέρωση της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΜΕ-ΠΔΜ) σχετικά με την κλιματική ουδετερότητα και το έργο «Κοζάνη 2030»

Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) συναντήθηκε με την Μονάδα Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (ΜΕ-ΠΔΜ) στις 09.05.2023, με σκοπό την ενημέρωση των συμμετεχόντων της, σχετικά με την κλιματική ουδετερότητα και το έργο «Κοζάνη 2030», του οποίου την υλοποίηση και διαχείριση έχει αναλάβει σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο διευθυντής του CluΒΕ, Δρ. Ιωάννης Φάλλας, παρουσιάζοντας εν συντομία τις δράσεις και τον ρόλο του CluBE. Στην συνέχεια, ο project manager του CluBE και υπεύθυνος του έργου, κ. Βασίλειος Μπαλαχτσής, ανέλυσε τους στόχους και την αποστολή του «Κοζάνη 2030» στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου, οι οποίοι κατά κύριο λόγο ήταν φοιτητές, ώστε να κατανοήσουν την δυναμική και την προοπτική του έργου. Το δεύτερο κομμάτι της ενημέρωσης ήταν πιο διαδραστικό και οι συμμετέχοντες μέσω της εφαρμογής mentimeter έδωσαν απαντήσεις στις ερωτήσεις της έρευνας  που είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του CluΒΕ σχετικά με την κλιματική ουδετερότητα και τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει αυτή μέσω του «Κοζάνη 2030».

Η εκδήλωση ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι περίπου 50 συμμετέχοντες επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, δείχνοντας την διάθεση τους να ενημερωθούν για τις προοπτικές του έργου και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στον συν-σχεδιασμό του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Κοζάνης.