Δελτίο Τύπου: Εργαστήριο στην Κυκλική Βιοοικονομία με Τοπικές Επιχειρήσεις

Δελτίο Τύπου: Εργαστήριο στην Κυκλική Βιοοικονομία με Τοπικές Επιχειρήσεις

Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου BeCircular, του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020, μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας διοργάνωσαν στις 15.05.2023 στα γραφεία του Επιμελητηρίου εκδήλωση με θέμα «Εργαστήριο στην Κυκλική Βιοοικονομία με Τοπικές Επιχειρήσεις»

Η  εκδήλωση αφορούσε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Βιοοικονομίας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βασίλειος Μπαλαχτσής, Project Manager του CluBE και υπεύθυνος του έργου BeCircular, ο οποίος ξεκίνησε δίνοντας τον λόγο στον κ. Σάββα Σαπαλίδη, πρόεδρο του επιμελητηρίου Φλώρινας για έναν σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Βασίλειος Άμπας, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ). Ακολούθως, ο κ. Αλέξανδρος Βέζος, Project Manager – Business & Entrepreneurship Expert του CluBE, μέσω της παρουσίασης του, ανέλυσε και ανέδειξε τον ρόλο και τους στόχους πλεύσης του CluBE.

Στην συνέχεια, την σκυτάλη πήρε ο κ. Μπαλαχτσής, παρουσιάζοντας το έργο BeCircular και την ψηφιακή πλατφόρμα SYMBIOSIS στους παρευρισκόμενους. Η πλατφόρμα έχει λάβει αναβάθμιση στα πλαίσια του έργου, ώστε να ενσωματώνει περισσότερες λειτουργίες και είναι επί της ουσίας ένα εργαλείο αφιερωμένο στην αποτελεσματική αντιστοίχιση υλικών/υπηρεσιών μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων, που οδηγεί σε νέες ιδέες μέσω της ανάπτυξης μοντέλων B2B σχετικά με τη Βιοοικονομία και τη βιομηχανική συμβίωση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς με ανοιχτή συζήτηση, η οποία απέβλεπε στην ανταλλαγή ιδεών μεταξύ επιχειρηματιών και συμμετεχόντων.