MarginUp! : Δενδροφύτευση από το CluBE και τη ΔΙΑΔΥΜΑ σε παλιό λιγνιτικό ορυχείο

MarginUp! : Δενδροφύτευση από το CluBE και τη ΔΙΑΔΥΜΑ σε παλιό λιγνιτικό ορυχείο

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MarginUp! , το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας-CluBE και η Διάδυμα – Diadyma προχώρησαν στις 26.05.2023 στη φύτευση 1500 ψευδοακακιών σε παλιό λιγνιτικό ορυχείο, με σκοπό την αποκατάσταση του εδάφους. Η φύτευση έγινε με την υποστήριξη του CluBE και της ΔΙΑΔΥΜΑ, η οποία αποτελεί επίσης εταίρο του έργου.
Ο αριθμός των δέντρων που θα φυτευτεί συνολικά είναι 2030 και είναι συμβολικός, στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Κοζάνης να γίνει μια πόλη Κλιματικά Ουδέτερη και Έξυπνη μέχρι το 2030. Kozani 2030
Βασικό πυλώνα του Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Ουδετερότητα, που εκπονείται υπό το συντονισμό του CluBE για λογαριασμό του Δήμου Κοζάνης, αποτελεί η εκμετάλλευση και αξιοποίηση της διαθέσιμης γης για την αντιστάθμιση περίπου 20% των υπολειπόμενων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μέσα από την καλλιέργεια δενδρωδών φυτών.
Η φύτευση των δέντρων θα παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των ρύπων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, εξασφαλίζοντας καθαρότερο περιβάλλον διαβίωσης και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.