Δύο μέρες με όμορφες δράσεις, στη Λιλιπούπολη!

Δύο μέρες με όμορφες δράσεις, στη Λιλιπούπολη!

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Περιβάλλοντος και την συνέχιση των δράσεων του CluBE για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η Πέμπτη 8 Ιουνίου και η Παρασκευή 9 Ιουνίου μας βρήκε στην φιλόξενη «Λιλιπούπολη»!
Η Ομάδα Δράσης για το Κλίμα απέκτησε σήμερα πολλά νέα μέλη, δίνοντας μας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον!
Οι μικροί μας φίλοι απέκτησαν πολύτιμες νέες γνώσεις.
Συζητήσαμε για το περιβάλλον, τη φύση και τα ζώα, κατανοήσαμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε το περιβάλλον μας καθαρό και να το προστατεύουμε. Είδαμε καθημερινά αντικείμενα, φτιαγμένα όμως από διαφορετικά υλικά, από αυτά που έχουμε συνηθίσει!
Στην διεκδίκηση για ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ και ΚΑΘΑΡΟ ΈΔΑΦΟΣ, οι μαθητές δημιούργησαν τον δικό τους μικρό σχολικό κήπο, φυτεύοντας αρωματικά φυτά! Οι μικροί κηπουροί φόρεσαν γάντια, έπιασαν τα εργαλεία τους και ανέλαβαν τον ρόλο της φροντίδας του κήπου τους. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές αντιλήφθηκαν τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα φυτά θα συνεχίσουν να ομορφαίνουν την αυλή του σχολείου τους και την καθημερινότητά τους, για πολύ καιρό ακόμη!
Σε κάθε μας δράση ευελπιστούμε να δημιουργούμε για κάθε μελλοντικό υπεύθυνο πολίτη έναν μικρόκοσμο πιο βιώσιμο, ώστε μέσα από το βίωμα και την σύνδεση με την φύση, να δημιουργήσουμε ικανούς λήπτες περιβαλλοντικών αποφάσεων, που θα μπορούν να προσαρμοστούν στις κοινωνίες που επιτάσσει η κλιματική αλλαγή!
Ευχαριστούμε πολύ την Λιλιπούπολη Κοζανη για την όμορφη συνεργασία και την όρεξη τους για περιβαλλοντικές δράσεις!