Forward Green Expo: «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας» – «Πράσινα Νησιά».

Forward Green Expo: «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας» – «Πράσινα Νησιά».

Στο πλαίσιο της 1ης Forward Green Expo, πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό Forum, το οποίο θα αποτελέσει πυλώνα για τη δημιουργία μιας δυναμικής πλατφόρμας ενημέρωσης και παρουσίασης καινοτόμων πρακτικών και ανταλλαγής απόψεων για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία, τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και εν γένει την οικονομία σε αυτό το πεδίο.

Την οργάνωση του Forum για την Κυκλική Οικονομία ανέλαβε η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με την εταιρία Improvetech και το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο.

 

 

 

Μεταξύ άλλων, στο forum συμμετείχε η Δρ. Ναταλία Μποέμη-Head of Digital Transition and Climate Policies Department,Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Η Δρ. Σοφία-Ναταλία Μποέμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα επίσης διαθέτει ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, τη θερμική άνεση, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον και την βελτίωση της ποιότητας του μικροκλίματος. Τέλος, είναι ενεργό μέλος της ενεργειακής κοινότητας WEnCoop, με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα.

Η ομιλία της αφορούσε τα πράσινα νησιά, τα οποία έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο ενεργειακής επάρκειας, ως προς την αυτονομία στην κίνηση και την απεξάρτηση από τα συμβατικά καύσιμα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη.