Γενική Συνέλευση του έργου HOOP, στο Kuopio της Φινλανδίας.

Γενική Συνέλευση του έργου HOOP, στο Kuopio της Φινλανδίας.

Βρεθήκαμε χθες και σήμερα, 15 & 16 Ιουνίου, στο Kuopio της Φινλανδίας για να συμμετάσχουμε στη Γενική Συνέλευση του έργου HOOP, εκπροσωπώντας τη Δυτική Μακεδονία.
Προωθώντας την ατζέντα της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, το έργο HOOP παρέχει άμεση υποστήριξη για την ανάπτυξη έργων σε Δήμους και Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν περαιτέρω την γνώση τους όσον αφορά την αξιοποίηση των βιοαποβλήτων.
Με μεγάλο ενδιαφέρoν παρακολουθήσαμε εκπροσώπους από Δήμους ανά την Ευρώπη, που έγιναν μέλος στο Δίκτυο Πόλεων του HOOP και μας έδειξαν τις δικές τους καλές πρακτικές.
Επισκεφτήκαμε επίσης τις εγκαταστάσεις της Jatekkuko για τη διαχείριση tων βιοαποβλήτων και συνολικά, πήραμε πολλές ιδέες για τις πόλεις μας στη Δυτική Μακεδονία, τις οποίες θα συμβουλεύσουμε να γίνουν όλες μέλη του δικτύου!
Τέλος, επισκεφτήκαμε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επαναχρησιμοποίησης στη Φινλανδία το οποίο παραλαμβάνει διαφορά πράγματα από τους πολίτες, τα επισκευάζει ή τους δίνει νέα μορφή και τα διαθέτει προς πώληση δημιουργώντας έτσι έναν μεγάλο τζίρο στην τοπική οικονομία, ενώ παράλληλα παρέχει εκπαίδευση και εργασία σε ανέργους της περιοχής.
Το CluBE εκπροσώπησαν ο Διευθυντής, Γιάννης Φάλλας, και ο Υπεύθυνος ‘Εργου, Θοδωρής Γκιούρκας.